REACTIES

Het is erg lastig om onder woorden te brengen wat Pasting nou precies doet. Hoe het voelt, wat er gebeurt, etc. Het is voor iedereen toch weer anders en sommige effecten zijn zo veelzijdig, dat het moeilijk is om een totaalbeeld te geven.

Toch hebben een aantal deelnemers erg hun best gedaan om hun ervaringen onder woorden te brengen, om jou een beeld te kunnen geven van deze behandeling.

Ik heb ‘mijn’ pasting als heel bijzonder ervaren. Terwijl Syl bezig was, kon ik een paar keer voelen waar ze bezig was, wat later in het verslag ook bleek te kloppen.
In het verslag stonden een heleboel rake opmerkingen die me aan het denken hebben gezet. Het geeft een liefdevol beeld van automatische reacties die er tijdens je leven in geslopen zijn en die je vaak niet eens meer opmerkt omdat ze zo gewoon geworden zijn.
De pasting geeft je de kans hier iets aan te veranderen als je er voor openstaat. Eigenlijk moet je een pasting zelf ervaren om te begrijpen wat het met je doet. En zelfs dat is voor iedereen weer anders. Ik twijfel er niet aan dat ik in ieder geval nog eens een tweede pasting ga doen.

Liefs,

Anouschka.Inmiddels mijn vierde pasting achter de rug. Ik weet nog de eerste keer. Ik vond het spannend en was best wel een beetje bang wat er zou gaan komen maar dat was na die eerste keer ook over. Sindsdien vind ik het nog spannend, maar geen enkele angst, meer blijheid en opwinding over wat er nu allemaal weer zal gaan gebeuren.
Het is steeds meer een feestje geworden. En natuurlijk zijn er patronen die naar boven komen die niet altijd even makkelijk zijn, maar inmiddels weet ik ook dat ik hierin een keuze heb. Het hoeft allemaal niet zwaar, het mag ook licht. En als ik zelf voel dat het licht kan, nou dan doe ik het ook gewoon licht.

Vanaf de eerste pasting is er een stroom van healing aan de gang die op hele diepe niveau’s energie naar boven haalt die er, soms al lang, zit en die de blokkades in mijn energiesysteem in stand houden. Stukje voor stukje brokkelen ze af en komen aan het licht. Ik zie ook duidelijk dat het vaak stukjes van eenzelfde pit zijn. Op die manier is het mogelijk stapje voor stapje de pit af te pellen. Ervaringen, situaties die ik meemaak lijken weer op de vorige, maar ik merk vaak genoeg dat het in de vorm van een spiraal gaat. De volgende ervaring zit dan net weer een winding hoger op de spiraal zodat er een ander gezichtspunt is en alle kanten van de pit belicht worden.

De constante steun, aanmoediging, handreikingen, liefde en verbondenheid die ik ervaar van SYL tijdens de pastingprocessen zorgen voor dankbaarheid en een gevoel van gezegend zijn.

Daarbij is de steun en de interactie met medepastinggangers ook van grote waarde.

J.Ik vond de behandeling al heel bijzonder.
Ik vond het zo apart (en leuk) dat zelfs IK er iets van kon merken en dat ik ‘dingen doorkreeg’….. Ik merkte bijv. dat ‘ze’ tegen me zeiden: laat maar los, open je kruinchakra en dat ‘ze’ aan mijn keel aan het werken waren en had daardoor heel sterk het idee dat ik niet moest slikken.
Nu is dat slikken een heel duidelijk patroon van mij, ik slik een hele hoop dingen die ik eigenlijk helemaal niet wil slikken, maar omdat ik bang ben voor conflicten (want ik wil alleen maar aardig gevonden worden) doe ik het dan toch.

Maar wat ook heel bijzonder was hoe daarna je patronen bloot gelegd worden. Ik had op een gegeven moment zelfs dat mijn partner mij m’n patroon liet zien, heel leuk eigenlijk.
Hij deed wat ik ‘normaal’ deed en ik wat hij dan doet (en ook de gedachte en de gevoelens erbij) Ik had vrij snel door wat er gebeurde en moest er dan ook erg om lachen.
Nou is het niet altijd leuk om je patronen te zien. Soms wou ik ze ook niet zien, je wilt dan niet accepteren dat JIJ zo bent. Het gaat dan om een eigenschap die je heel ver weg heb geduwd want die eigenschap wil ik dus absoluut niet hebben.

En dan is het heerlijk om die nazorg te hebben op het besloten forum waar SYL en de andere “pasters” samen met je mee puzzelen. En die je helpen jezelf helemaal te accepteren zoals je bent.
Mijn pasting ging alleen over het zien van mijn patronen (herkennen) verder hoefde ik er nog niets mee te doen, maar op het moment dat het patroon duidelijk wordt kun je al kiezen om het anders te doen. Maar het is al heel fijn als je ziet wat je doet en waarom. En dat je het zelf doet en niemand anders. Je creëert je leven dus zelf. Voor mij was dat een hele omzwaai.

C.Voor mij doet Pasting enorm veel, ik leer mezelf kennen (wat ik niet altijd even leuk vind), zie waarom ik doe wat ik doe, reageer zoals ik reageer.
Het fijne vind ik dat er alle tijd is, er wordt niet werkelijk achter mn vodden aangezeten, op enkele opmerkingen na dan (zoals bv speelkwartier, hehe).
Aan de andere kant vind ik het soms wel weer jammer dat er geen 'harde hand' is, omdat ik er nog steeds ohzo goed in ben te blijven verschuilen. Ik besef trouwens ook dat dat gaat om geen verantwoording willen/durven nemen, in mijn geval dan. Dat ik het liefst het verloop van mijn proces aan iemand anders overlaat, zodat ik ook geen fouten kan maken...

Maar er worden heel veel dingen duidelijk gemaakt, waar ik heel veel mee kan.
Het feit dat ik dat niet altijd doe (vaak niet vrees ik) is nog wel het mooiste punt wat duidelijk gemaakt wordt denk ik.. de eigen verantwoordelijkheid. Inderdaad, een hot item voor mij.

Ik ben zo enthousiast over Pasting, dat ik zeker- zodra het mogelijk is - de opleiding wil gaan doen!

Jo'Pasting' is voor mij een manier om 'oude onbewuste en beperkende gedachten' naar het nu te brengen. Het heeft mij geholpen om allerlei onbestemde gevoelens, een naam te geven en de wortel ervan te doorgronden en transformeren zodanig dat het voor mij, en niet tegen mij werkt.
Het heeft mij laten zien hoeveel ' automatische piloten' dat ik in mij heb, die jaar in jaar uit bepaald heb, hoe ik nu reageer, zonder te weten waarom, en mij af te vragen ' is dit nu van toepassing'.
Het help mij verder in niet te blijven ' kind van de rekening' te zijn maar een volbewuste volwassen mens die haar eigen weg mag kiezen vrij van het verleden en vrij om te gaan nu.

Liz
Pasting haalt bij mij dingen naar boven waar ik me niet van bewust was, vaak heel oud en zulke hardnekkige patronen die nu naar boven mogen komen om te transformeren.
Door ze te zien en erkennen krijgen ze de gelegenheid om er anders mee om te gaan, waardoor ik het gevoel heb dichter bij mijn ware zelf te komen. Het antwoord op de vraag, die ik me mijn hele leven al stel, "Wie ben ik" wordt helderder.

Liefs, GreetVoor mij is pasting een dusdanige opruimer, wakkermakende en helende energie, dat ik mij steeds meer mijzelf ben gaan voelen.
Ik had al best veel gedaan, " aan mijzelf gewerkt" zoals dat dan mooi heet. Deze methode raakt helemaal de kern(nen) van verschillende patronen, waar ik maar in
bleef steken en hangen.
Zelfs vergeten herinneringen zijn omhoog gekomen, die een dusdanig invloed hadden op hele gedachtenpatronen, hoe ik mijzelf maar klein zit/zat te houden, er niet echt mogen zijn etc. etc., dat het een opluchting was, ze te mogen tegen komen en loslaten.
Ondertussen heb ik flink aan mijn website gewerkt, met steeds het seintje.. "het gaat om het proces Ellen.. oh ja.. " Krijg steeds meer zelfvertouwen, met natuurlijk nog de nodige valkuilen, maar dat geeft niet , die horen erbij. Veel inzichten gekregen, maar vooral, ermee aan de slag gegaan, want een inzicht alleen.. wel.. das eigenlijk maar gebakken lucht. ( Vind ik dan hoor..)Wat ik ermee doe, dat telt.
Voor mij heel belangrijk is het steeds betere kontakt dat ik met mijzelf krijg. Meer en meer in eigen kracht geloven.
Door spiegels om mij heen steeds meer echt op mijzelf te betrekken, zodat ik al die delen van mijzelf ook mooi kan accepteren.
Het zijn allemaal gewoon verhalen, die ik mag herlezen en de boodschap eruit halen. Niet dat die oude patronen het zo snel opgeven hoor.. maar door ze te accepteren, te omarmen, wordt het wel steeds lichter. Verder kan het af en toe behoorlijk knallen.. want oh jee.. de controle erover loslaten.. das niet altijd makkelijk. M
aar wauw! Ik vind het een pracht-vinding

Ellen
Pasting heeft voor mij veel betekend.
De boodschappen die me worden aangereikt, maken me bewust van
mijn denken en doen.
Het heeft me erg geholpen om aan diepliggende, weggestopte zaken te gaan werken, die me belemmerden me een gelukkiger mens te voelen.
I.Mijn pasting is eind juli 2006 geweest en ik zit nog volledig in het gevolg van deze prachtige healing (oktober 2006).

De eerste de beste dag begon er al een patroon naar boven te komen, echt heel groot en dat is eigenlijk de hele tijd zo aan het doorgaan. In situaties die ik meemaak herken ik ondertussen aardig mijn thema's en elke keer mag ik kiezen hier iets mee te doen. En ja, ik kies daar voor omdat ik er lol in krijg om anders te kiezen en te genieten van de gevolgen die dat weer geeft.
Soms bekijk ik bezelf van een afstandje als ik vanuit dat oude patroon op iets reageer en dan zie ik eigenlijk pas wát ik doe.

Ik zag er best een beetje tegenop voordat ik aan de pasting begon. Gewoon angst voor wat er ging gebeuren. Ook al omdat ik op het (besloten Pasting)forum had zitten lezen en zag wat er allemaal gebeurde met de mensen. Toen heb ik me, een poosje voor de pasting zou zijn, er aan overgegeven en toen begonnen er al dingen te gebeuren. Het was dus allemaal precies zoals het zou moeten zijn en dat maakt me altijd blij.

De pasting op zich was heel bijzonder. Mijn ervaringen en het verslag van Syl hadden prachtige herkenningspunten en de thema's die op tafel kwamen, ja, die kende ik wel. En daar was ik dan wel weer blij om.

En...nog iets heeeeeel belangrijks: je hoeft het niet alleen te doen. Er zijn heel veel hulpbronnen om je heen, allemaal voor jou en een hele lieve, geweldige hulpbron is deze plek en in het bijzonder SYL! Op het pastingforum kun je je verhalen kwijt en daar is Syl om je verder te helpen. Er zijn ook heel veel lieve mede-pastingers en we steunen elkaar sowieso in de energie!

XXAls derde in de lijn mocht ik er een trio van maken en hier zijn mijn ervaringen tijdens
en na de Pasting.

Dat Syl bezig was heb ik heel duidelijk kunnen merken en ook ik heb fysieke verschijnselen gevoeld.
Het meest opvallende was wel dat ik een scherpe prik in mijn re.bovenbeen gevoeld heb en Syl in het verslag schreef dat ze daar bezig was geweest.
Heel frappant ook waren mijn kaken waar Syl mee bezig is geweest, waar ik tijdens de behandeling mijn gebit voelde krimpen...
In het verslag staan een aantal rake dingen maar ook iets dat pas een paar dagen later op z'n plaats viel.
De nachten erna heb ik erg weinig geslapen en, voor mij zeer ongebruikelijk, veel getranspireerd.
Het is nu 2 weken geleden en nog steeds zijn er fysieke reactie's, dus het werkt zeker nog een tijd na, waardoor ik me zeer goed voor kan stellen dat er minimaal 1 maand tussen 2 behandelingen moet zitten.
Ik ben erg blij met deze methode en kijk uit naar de volgende behandeling, waarbij ik Syl wil bedanken voor haar inzet.

AnjaIk wil proberen te vertellen wat mijn ervaring is geweest met mijn eerste kennismaking met Pasting.

Van te voren hadden Syl en ik afgesproken wanneer de pasting plaats zou vinden. Zodat ik me terug kon trekken om even lekker te gaan liggen., op de juiste tijd. Om precies 12.00 keek ik op mijn wekker naast mijn bed en ging er vanuit dat het nu dan wel zou gaan beginnen.
Achteraf klopte dat precies.
Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik er iets van zou merken.
Maar al vrij gauw bemerkte ik een pijnlijke rechterbeen, vanuit de lies kreeg ik een soort kramp.
(Uit het verslag bleek later dat er inderdaad op die plek gewerkt was.)
Ik heb me daarna op mijn linker zij gedraaid en werd een beetje misselijk… en moest erg zuchten en diep ademen. Ook dat bleek achteraf terug te komen in het verslag….
Ik kan niet anders zeggen dat ik heel verrast was dat het voor mij zo merkbaar was.
Dat vond ik heel bijzonder.

Het verslag wat ik daarna van Syl ontving, maakte voor mij weer heel veel dingen duidelijk.
Dingen waar al veel aan gedaan was, dingen waar nog veel aan gewerkt mag worden.
De nachten erna heb ik heel erg gedroomd en werd ik met bepaalde zaken geconfronteerd, die er nog zaten.
Wat de uitwerking in de komende tijd zal zijn, ga ik wel merken.
Dat het werkt, geloof ik stellig.
Ik zal wil beslist nog een paar pastings ondergaan.
Ik vond het een heel bijzondere ervaring en ben heel dankbaar voor het feit dat dit mocht gebeuren. Het zal me verder helpen.

Ineke
Ik had de eer om als proefkonijn te fungeren. Ik had dus geen idee wat mij te wachten. Van te voren werd het wel al duidelijk, dat het om het schoonmaken van het celgeheugen zou gaan, wel, daar ben ik helemaal voor in, dus dacht.. laat maar komen.

De foto die ik gestuurd had, die kwam al met een streep over mijn borststreek eruit en inderdaad zat daar het een en ander vast. Syl kon er wat wegwerken, maar dat is nog een plek om bij terug te komen later.
Ik heb wel het een en ander gemerkt tijdens de behandeling, het sterkste was toch wel in mijn nek, daar hoorde ik een soort van klik en toen werd het echt lichter. Later hoorde ik ook, dat daar goed op gewerkt was en dat er licht bij kon komen.
Bij mijn knieën is ook gewerkt en dat voel ik nog. In de vorm van dat ze meer aandacht willen. Door de knieën gaan, niet tegen de stroom in vechten..

Het verslag van de behandeling was voor mij best confronterend, maar wel helemaal raak en precies wat ik goed kon gebruiken ( zeg ik nu even achteraf hè)

De weken erna bleef alles nog goed doorwerken. Mijn belangrijste boodschap “ ik ben niet goed genoeg” die kwam ik echt overal in tegen. Dit heeft mij heel veel geholpen, te zien waarin het zit, waar het vandaan komt en ook hoe anders aan te pakken.
Nu, na drie weken, voel ik mij heel erg goed. Ik heb vooral in het begin veel gehuild, dat luchtte enkel gewoon goed op.
Het was ook zaak, om weer eens wat liever voor mijzelf te zijn.. die heb ik er ook wer eens goed ingeknoopt!

Ik wil hier nog even mee doorgaan, want dit bevalt mij heel goed. Het gaat naar de plek van het 'probleem' en pakt aan wat er NU aangepakt wil worden. Het kwam voor mij precies op de juiste tijd!

Ellen